PLESNA ŠOLA, GIBALNO GLEDALIŠČE IN AFNANJE Z NAMENOM

“Najbolj pogost in naraven izraz občutka sreče v telesu je Ples.”
– Giovanni Fusetti

Aktualno
Začetni tečaj swinga V PARU – 3.9.2024 ob 19:15 – Blejska Dobrava, kulturni dom
Začetni tečaj Swing solo – 5.9. 2024 ob 18:00 – Blejska Doprava, kulturni dom

PRIJAVNICA

Swing solo

Swing solo prihaja iz družine swinga, ki se pleše solo – svobodno, igrivo, muzikalno, avtentično. Navdih izvira iz prejšnjega stoletja, iz 20-ih in 30-ih, temu primerna je glasba, energija in tudi garderoba. Ples se je razvil na ameriških tleh, začetniki pa so bili afroameriški priseljenci, ki so iz različnih vsakdanjih življenjskih situacij pobirali navdih za ustvarjanje takega plesa, ki ga poznamo še danes. 

Spoznali se bomo s posameznimi plesnimi koraki, nekateri stojijo tudi že 100 let, v takšni obliki kot so še danes. Naučili se bomo nekaj tipičnih koreografij, ki jih poznajo plesalci swinga po celem svetu, ter spoznali in naučili se bomo plesne improvizacije, kar je duša in pravilo jazz zvrsti – plesa ter glasbe. 


Začetna skupina – Četrtki ob 18:00
Nadaljevalna skupina – Četrtki ob 19:15

* s tečaji pričnemo 5. 9. 2024

Lokacija: Blejska Dobrava, kulturni dom


Swing v paru

Lindy hop je zabaven in muzikaličen ples v paru z afro ameriškimi koreninami, ki se je razvil v prvi polovici prejšnjega stoletja na ameriških tleh. Danes se Lindy hop uspešno razvija in prebija skozi plesne dvorane po celem svetu. Poleg plesnih korakov se bomo spoznali tudi s celotno Swing kulturo, ki zajema Jazz glasbo, vintage stil oblačenja, frizure… in pa seveda najpomembnejši – socialni vidik plesa, ki je v današnji družbi zelo potreben in zaželjen. 

Učitelja: Petra in Francesc

*Na tečaj se lahko prijavite sami ali v paru.


Začetna skupina Torki ob 19:15 (PRIJAVE ODPRTE)

Nadaljevalna skupina Torki ob 18:00

* s tečaji pričnemo 3. 9. 2024

Lokacija: Blejska Dobrava, kulturni dom


Poročni ples

“Petro sva izbrala ker je zelo sproščena in energična. Prav tak sva želela da je najin prvi poročni ples. Pa tudi mož ni bil ravno spreten za ples, s Petrino pomočjo je postal pravi profesionalec in vsi so bili navdušeni!”

– Manja

Prvega plesa ne pozabiš nikoli! Mi vam pomagamo ta trenutek ustvariti na prijeten način, ki vaju skozi plesni tečaj tudi poveže, saj se zavedamo stresa ki spada zraven v organizacijo poroke.

Predporočni plesni tečaj zajema ponovitev ali sestavo plesnih korakov, za vajin prvi ples na glasbo po vajini želji. Klasičen valček, foxtrot ali swing, pop plesi ter seveda udarni akrobatski gibi, s katerimi navdušita in zasijeta.

Dodatna ponudba

Dodatne dejavnosti, ki jih ponuja Gibarija – po predhodnem dogovoru


Team building

Vodenje prireditev

Plesno gledališke animacije za otroke

Organizacija dogodkov


Vaše povpraševanje lahko pošljete na info@gibarija.si ali pa pokličete na 040-473-217.

Kdo smo

Petra Horvat – ustanoviteljica 

Plesalka, igralka, učiteljica, organizatorka

Ples je moj dom. Način življenja, izražanja. Rada predajam to znanje, rada učim in rada se učim tudi sama. Ker me ples spremlja že celo življenje, dajem temu področju vedno več prostora in vedno več medijev za izražanje. Tako sem plesu in gibu dodala igro. Počasi pa mu dodajam še terapevtsko noto, saj močno verjamem da je gib lahko zdravilen. Spoznavanje lastnega telesa, njegovih emocij in reakcij skozi gib sta mi zelo blizu. Poleg moje umetniške plati, pa sem tudi zelo racionalna, od tukaj pa prihaja tudi vsa potreba po organiziranju, “da vse štima”, tudi ne vedno koristen perfekcionist je velik del mene.

Gibarija je zame prostor za druženje, deljenje ljubezni do podobnih interesov, ustvarjanje, kreiranje, prostor za rast in napredek. 

Katja Kučina

Katja Kučina se s plesom ukvarja že 15 let. Začela je z baletom pri 6 letih in končala nižjo ter višjo stopnjo baleta na glasbeni šoli Jesenice. Plesno pot je nadaljevala z jazz baletom v plesnem društvu BPS Radovljica. S plesno skupino se je udeležila različnih IDO (International Dance Organisation) državnih in svetovnih tekmovanj ter festivalov. Trenutno intenzivno pridobiva znanje na področju sodobnega baleta pod mentorstvom Urše Rupnik. Poleg tega je vključena v skupino Ursus Dancers. V zadnjih dveh letih je bila vključena v različne projekte: videospot za skupino Pantaloons Trio (2021), Živa Festival (12. November 2021) s točko Kvadratura,  slikanje v Cukrarni s fotografinjo Anjo Papuga: Homodeus (2022), nastopi po Sloveniji s točko Utrip (2022), nominacija njenega plesnega videa Mind Game, ki je bil predvajan na festivalu Krafft (2022). Poleg tega pridobiva svoje plesno znanje na različnih poletnih plesnih šolah. V zadnjih letih se je učila od različnih priznanih pedagogov: Kjara Starič Wurst, Guy Nader, Gaj Žmavc, Peter Jasko, ,Clara Furey Gregor Luštrek, Rula Tamez, Vita Osojnik.

Alja Branc – plesalka, koreografinja, pedagoginja

Alja deluje na področju sodobnega plesa v vlogi plesalke in koreografinje. Svojo fascinacijo nad plesom usmerja v raziskovanje plesa – zanima jo, kaj je pri plesu najbolj pristnega, kaj ima največ substance ter kako le to prikazati gledalcu brez nepotrebnih orodij kostumografije, scenografije in luči.

Kako ustvarjati umetniška dela, kjer je ples najpomembnejši predmet raziskave?

Svoja zanimanja raziskuje v svojem zadnjem avtorskem delu Don’t Do, Try. Predstava raziskuje miselne procese odločitev, ki jih nenehno sprejema plesalec. Gledalcu želi omogočiti vpogled v možgane plesalca in kinetično izkušnjo nenehnega poskušanja in reprogramiranja gibalnega sistema. Alja se s plesom želi ukvarjati v polnem smislu, kjer lastnega pristopa k plesu in razvijanje lastnega giba nikoli ni dokončano. V pedagoški smeri si želi svoje ideje predajati v “nove glave” in opazovati, kako drugi sprejemajo navodila, ki niso vezani na plesne gibe ali iskanje čustev, ampak se osredotoča na miselne naloge in v posamezniku sproža čimbolj iskren odziv v telesu.

  • Diplomantka Budapest Contemporary Dance Academy, 2019
  • Maturantka SVŠGUGL – Umetniška gimnazija Ljubljana, 2013
  • Avtorska dela: Manufacture of Immoral People (2017), Dimenzije stika (v sodelovanju z Ivo Suhadolnik Gregorin, Jakom Komac in Gajo Karolino Rupnik Caruso, 2021), Don’t Do, Try! (2022)
  • Izvajalka: Kelemen Patrik: Crypric Bodies,Vita Osojnik: Začasno zadržana telesa, Blanca Arrieta: Začasno poravnana telesa

Francesc Bujosa Ribas

He has a deep love for vernacular jazz dances, their history, and culture. The moment he encountered Lindy Hop, his life changed completely. He was instantly fascinated by the rhythmic richness, the wide variety of movements, and the capacity for self-expression in swing music and dances. This led him to start his dancing journey, initially learning the Lindy Hop and soon expanding into Solo Jazz and Tap Dance.

In 2017, he had the opportunity to start teaching classes, which quickly became his way of life. Currently, he is fortunate to live out his passion for these dances in the most complete way he could have ever imagined. He trains and competes with his dance partner and other fellow dancers, shares his knowledge and enthusiasm in classes, performs with the company Cia. EnJazz, and, of course, enjoys social dancing regularly.

Projekti in sodelovanja

Shake the Change, Radovljica Swing Festival, Junij 2022, Junij 2023, Junij 2024

Mesto objemov, Plesna predstava, Avgust 2022, Maj 2023, Avgust 2023

Otroška predstava “Izgubljena Čebela” – Mali pustolovci – Aktualno


Sanje uličarjev – ulična predstava, Globus Hystericus – Aktualno

Kontakt

Pošlji nam sporočilo:

Gibarija – zavod za izobraževanje in raziskovanje na področju plesa in giba

Spodnje Gorje 207

4247 Zgornje Gorje

Email: info@gibarija.si

Tel. 040473217